Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Ne Zaman Yemek Yerim
Obezite rahatsızlığı bulunan bireyler zayıflamak için farklı cerrahi yöntemlere başvuruda bulunuyor. Bunlardan en yaygın olanı ise tüp mide ameliyatı olarak öne çıkıyor. Kişilerin en merak ettiği sorulardan biri ise Tüp mide ameliyatı sonrası ne zaman yemek yerim oluyor. Ameliyat kilo vermeye yönelip yapılması nedeni ile yeme alışkanlıklarının tamamen değiştirilmesi gerekiyor.
Tüp mide ameliyatı cerrahi bir işlem olması sebebi ile ameliyat sonrasında beslenme programında ilk aşama sıvı ağırlıklı olmaktadır. Zira iç organları yormamak ve aynı zamanda sindirim sistemine fazla yüklenmemek, kişinin hareketsiz kaldığı bu dönemde kendini zorlar hale gelmemesi adına sıvı ağırlıklı beslenmek büyük önem taşıyor.
Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Katı Gıdaya Ne Zaman Geçebilirim?
Zayıflama amaçlı gerçekleştirilen tüp mide ameliyatı sonrasında ilk beş gün hastane süreci söz konusu olmaktadır. Bu süre zarfında ise hastaya her hangi bir katı gıda verilmesi söz konusu değildir. Genellikle damar yolundan beslenme gerçekleştirilse de ağız yolu ile de sıvı alımı yapılabilmektedir.
Ameliyat sonrası ilk bir ay oldukça önemlidir. Kişiler her ne kadar Tüp Mide ameliyatı sonrası ne zaman yemek yerim? Gibi sorular yöneltiyor olsalar da gene bu dönem boyunca sıvı alımı ön plana çıkmaktadır. Kişi gerek duyduğu besinleri sıvı şekilde tüketebilir. Vitamin ve mineral eksikliği yaşanmaması için takviye almak gerekebilmektedir.
Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Püre Alımı
Tüp Mide ameliyatı sonrası ne zaman yemek yerim? Sorusuna cevap arayan bireyler öncelikli olarak doktorun vermiş olduğu beslenme programına dikkat etmelidir. Hastaneden taburcu olduktan sonra hastalar genellikle 2 ve ya 3 hafta sonra püre alımına geçebilmektedirler. Yapılacak püre bebek maması kıvamında olmalıdır. İlk dönemler biraz daha sıvı ağırlıklı püre tercih edilmelidir. Ameliyat sonrasında gaz yapacak yiyecek ve içeceklerden uzak durmak gerekmekte ve gazlı içecekler en az bir yıl gibi bir süre boyunca tercih edilmemelidir. Katı gıda dönemine geçişte ise öncelikle sindirimi kolay besinlere başvurmak daha doğru bir hamle olacaktır. Zira özellikle kırmızı et midede geç sindirilmektedir.