Obezite Kaderiniz Değildir

Obezite küçük çocuklarda bile görülebilen ve sağlığı oldukça olumsuz etkileyen ciddi bir sağlık sorunudur. Ancak obezite tedavi edilebilmektedir ve obezitenin tedavi edilebilmesi için pek çok farklı yöntem geliştirilmiştir.

Obezite hastalarının diyet yapmaya başlamaları veya spora yazılmaları mümkün değildir. Bu hastaların yağ oranları çok yüksek olduğundan dolayı diyet yaparken zorlanırlar ve hareket ederken nefes darlığı gibi solunum problemleri yaşarlar. Bu nedenle obez ve morbid obezlerin uzman yardımı alması ve çoğu zaman cerrahi bir operasyon geçirmesi gerekir.

Günümüzde obezite hastalığının tedavisi için geliştirilmiş çok sayıda mide küçültme ameliyatı bulunur. Ancak bu ameliyatlar bir anda fazla kilolardan kurtulmayı sağlayacak sihirli bir değnek olarak görülmemeli ve ameliyatlardan etkili sonuç almanın ameliyat sonrası dönemdeki beslenme ve yaşam tarzına bağlı olduğu unutulmamalıdır.

Obezite tedavisi için hangi operasyon yapılırsa yapılsın işlem sonrasında hasta beslenmesine dikkat etmeli ve düzenli olarak egzersiz yapmalıdır. Beslenme alışkanlığını değiştirmeyen ve kalorisi yüksek besin değeri düşük gıdalar tüketmekten vazgeçmeyen hasta, istediği kiloya ulaşamaz ve verdiği kiloları sonradan geri alır.

Yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen veriler etkili mide küçültme operasyonlardan biri olan tüp mide ameliyatından sonra hastanın tekrardan obez sınıfına girmesinin %10 ila %15 arasında olduğunu gösterirken, hastanın tekrardan morbid obez sınıfına girme olasılığının %5 ila %10 arasında olduğunu göstermektedir. Bu verilerin de kanıtladığı gibi obezite tedavisi için ameliyat olduktan sonra, kaç kilo vereceğiniz tamamen sizin elinizdedir.

Obezite kaderiniz değildir ve obeziteden kurtulmak için mücadele etmeniz gerekir. Ameliyattan sonra beslenme uzmanınızın önerilerini dikkate almalı ve sağlıksız gıdalardan uzak durmalısınız. Gün içinde muhakkak ara öğünler bırakmalı ve her gün 2,5 litre su içmeyi ihmal etmemelisiniz.

Operasyon sonrasındaki ilk 3 ay herhangi bir sporla uğraşılması önerilmez. Çünkü egzersizler obezite hastası kişinin nefes alıp vermesini zorlaştırabilmektedir. Bu nedenle doktorun onayının alınması halinde ilk 3 aydan sonra kısa mesafeli yürüyüşlere başlanmalı, vücuttaki yağ oranı azaldıktan sonra fitness veya yüzme gibi çeşitli spor dallarıyla ilgilenilmelidir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Alışveriş Sepeti0
Sepette Ürün Bulunmuyor
Continue shopping
0
WhatsApp chat