KategorilerYüksek Proteinli Ürünler

Obezite Tedavisi Nasıl Yapılır?

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Beslenmede Dikkat Edilmesi Gerekenler

Obezite Tedavisi Nasıl Yapılır?

Obezite ciddi bir sağlık sorunudur. Her saniyede dünya üzerinde onlarca kişi obezite teşhisi almakta ve gündelik yaşamın getirileri, obez ve morbid obez sayısının her geçen gün daha fazla artmasına neden olmaktadır.

Obezite yaşam kalitesini düşüren ve muhakkak tedavi edilmesi gereken ciddi bir sağlık sorunudur. Yapılan araştırmalar obezitenin insan yaşamını yaklaşık 10-15 sene azalttığını ve obezite hastalarının çeşitli sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalma ihtimallerinin normal bir bireyden çok daha yüksek olduğunu göstermektedir. Araştırmalar obezite hastalarının kalp damar hastalıklarına, böbrek hastalıklarına, diyabete, kolesterole ve hipertansiyona yakalanma olasılığının oldukça yüksek olduğunu kanıtlamaktadır.

Obezite hastalarının sağlıklarına kavuşmaları ve normal kilolarına dönerek sağlıklı bir yaşama erişmeleri için pek çok tedavi yöntemi bulunur. Hastanın sağlık durumuna vücut kitle indeksine ve yaşına bağlı olarak nasıl tedavi edileceği obezite doktoru tarafından belirlenir. Kişiye uygun işlem bazen tüp mide ameliyatı olabilirken bazen mide balonu operasyonu veya gastrik bypass ameliyatı olabilir.

Kişi hangi operasyona girerse girsin zayıflaması ve sağlığına kavuşması kendisine bağlıdır. Mide küçültme operasyonlarının hiçbiri sihirli bir değnek değildir ve kişinin hızlıca zayıflayıp fazla kilolarından kurtulmasını sağlamaz. Tüm mide küçültme operasyonları zayıflama sürecini desteklemesi ve kolaylaştırması adına yapılır.

Obezite tedavisi için yapılan mide ameliyatlarından sonra hastanın beslenmesine ve günlük alışkanlıklarına dikkat etmesi gerekir. Yani hasta ameliyat sonrasında eski alışkanlıklarına devam ederek ve sağlıksız beslenerek zayıflamayı beklememelidir.

Hastaların yapılan mide küçültme operasyonlarından sonra beslenme uzmanlarından yardım almaları önerilir. Zayıflama sürecinde hastalar sağlıklı beslenmeyi öğrenmeli ve sağlıklı beslenme kurallarını benimsemelidir. Bu dönemde hastalar kalorisi düşük yüksek miktarda protein içeren besinler tüketmeli, her gün 2,5 litre su içmeyi ihmal etmemeli, dikkat dağıtan elektronik eşyaların olmadığı bir alanda yemek yemeli, ayak üstü atıştırmalar yapmamalı ve beslenme düzenlerine muhakkak ara öğünleri eklemelidir. Uzmanlar açlık krizlerinin engellenmesi için günde en az 2 ara öğün yapılmasını önerir.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir