Obezite Ameliyatı Sonrası Ne Zaman Katı Gıdaya Geçebilirim ?

Obezite Ameliyatı Sonrası Ne Zaman Katı Gıdaya Geçebilirim ?

Obezite Ameliyatı Sonrası Ne Zaman Katı Gıdaya Geçebilirim ?

Obezite ameliyatı sonrası ne zaman katı gıdaya geçebilirim? Obezite ameliyatı sonrası ilk iki ay hastanın kademeli olarak sıvı gıdalardan katı gıdalara geçişi sağlanmaktadır. Ameliyat sonrası kas yıkımını önlemek için vitamin ve protein takviyesine başlanmalıdır. Hastaya ilk haftalarda pürüzsüz ve sadece sıvı beslenmesi, sonraki haftalarda ise püre haline getirilmiş yiyeceklerle beslenme yapılır. Ardından yavaşça katı gıdalara geçiş süreci başlar. Hasta için katı gıdalara geçişte önemli olan yemeği uzun süre çiğneyerek, yavaşça tüketebilmesidir. Hatta kişinin geçişte sorun yaşamaması adına ezilmiş yiyecekler daha çok tavsiye edilmektedir. Obezite ameliyatı sonrası kişi besleyiciliği yüksek, yağ ve kalori oranları düşük gıdalardan tercih etmelidir. Hastanın tam olarak katı gıdaya geçişi yaklaşık olarak beşinci haftanın sonunda olmaktadır.

Obezite Neden Tedavi Edilmeli

Obezite ameliyatı sonrası ne zaman katı gıdaya geçebilirim? Son zamanlarda yapılan araştırmalarda elde edilen verilere göre sigaranın sebep olduğu ölümlerden sonra sırayı Obeziteye bağlı hastalıklar almaktadır. Obezite birçok hastalığa davetiye çıkaran, iyileşme sürecini olumsuz etkileyen bir durumdur. İnsan ömrünü kısaltır, kişinin yaşam kalitesini düşürür. Obez bir insanda yüksek tansiyon, diyabet ve kalp rahatsızlıkları sıkça görülmektedir. Obezite insanın uyku kalitesini dahi etkilemektedir. Obezite tedavisinde diyet, egzersiz veya cerrahi yöntemler uygulanmaktadır. Bu tedavi ile kişinin ideal sağlıklı kilosuna ulaşması, sonrasında ise bu kilonun korunması amaçlanmaktadır. Obez bir kişi tedavi öncesi birçok hastalıkla mücadele ederken, tedavi sonrası bu hastalıkları aşarak sağlıklı bir yaşama adım attıkları görülmektedir. Çağımızda obezitenin en riskli on hastalıktan biri olduğu gerçeği unutulmamalıdır.

Obezitenin Nedenleri

Obezite ameliyatı sonrası ne zaman katı gıdaya geçebilirim? Obezite, dengesiz ve düzensiz beslenme alışkanlığı, hazır gıdaların çokça tüketimi, hareketsiz yaşam ile alınan kiloların insanın yaşamını olumsuz etkilemesidir. Karbonhidrat değeri yüksek gıdalar, bilinçsiz diyetler, uzun süre vücudu aç bırakmak, kontrolsüz yemek yeme şekli, şekerli ve asitli içeceklerin fazlaca tüketimi sonrası obezite kaçınılmaz olur. Genetik faktörlerde göz ardı edilmemelidir. Kişinin anne ya da babasının kilolu olma durumunda obezite kaçınılmazdır. Hormonal sebeplerin başında ise tiroit bezi hastalıkları ve şeker hastalığı gelmektedir. Çocukluk çağından itibaren sağlıklı ve düzenli beslenme alışkanlığı edinilmemesi ileride obezite ile karşı karşıya getirmektedir. Kişinin aldığı kalorinin harcadığı kaloriden fazla olması durumunun devamlılığı Obeziteye adım adım yaklaştırmaktadır. Televizyon karşısında yemek yemekten kaçınılmalıdır. Stres ve üzüntü gibi duygu karmaşalarında yemek yiyerek rahatlama düşüncesinin yanlış olduğu bilinmelidir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Alışveriş Sepeti0
Sepette Ürün Bulunmuyor
Continue shopping
0
WhatsApp chat