Kolajen Kullanımında Bunlara Dikkat Edin?
Özellikle büyük şehirlerde yaşayan kişiler sürekli olarak hava kirliliğine, her alanda strese maruz kaldığı için ve o koca koca binaların içinde vücut hareketsiz kaldığı için vücudumuzda zamanla cilde zindelik ve sağlık veren kolajen maddesinin azaldığı görülmektedir. Buda özellikle yüzde başta olmak üzere kendisini cilt sarkması ve ciltte mat bir duruş olarak kendisini göstermektedir. Özellikle 35-40 yaş üstü kişilerde kolajen eksikliği daha fazla kendini göstermektedir. Kişilerin bu kolajen bitiminin olumsuz etkilerini gidermek için doğal olarak dışarıdan kolajen takviyesi almaktadırlar. Kolajen takviyesi bir çok formda karşımıza çıkmaktadır. Bunların arasında seçim yaparken nelere dikkat etmeliyiz onlardan bahsedelim dilerseniz.
Kolajenin Önemi Saymakla Bitmiyor
Kolajen denilince akla ilk cilt esnekliği ve parlaklığı gelmektedir ama bunun yanı sıra kolajenin vücut için bir çok faydası olduğu gözardı edilmemelidir. Kolajen bilindiği üzere yapısal bir proteindir. Bu proteinin esas vazifesi vücuttaki bağ dokusunu kuvvetlendirmek ve bütünlüğü korumaktır. Özellikle eklem, tendon ve kaslarda bol miktarda yer alan kolajen görüldüğü gibi vücudun zinde olmasını sağlayan önemli bir proteindir. Belli bir yaştan sonra kolajen eksikliği yaşandığından dolayı derimizde kuruluk , sarkma, güneş lekeleri vb olumsuz etkiler görmeye başlarız. Bu durumda dışarıdan alınacak kolajen takviyeleri ile bir nevi yaşlılık belirtilerini azaltma şansınız bulunmaktadır. Bizler yine de sizlere uzman kişilere danıştıktan sonra kolajen kullanmanızı tavsiye etmekteyiz.
Kolajen takviyesi işe yarıyor mu?
Dışarıdan almış olduğunuz kolajen takviyesi tam olarak vücudunuzun kolajen üretimi yapmasını tetikler. Kolajen takviyelerinin anında etkilerini göstermesini bekliyorsanız yanılırsınız. Kolajen takviyesi kolajen üretimini tetikler yani kolajeni belli bir süre ve düzenli kullanmanız gerekiyor ki vücut bunun etkisini görsün ve dışarıdada etkisini gösterebilsin. Dünya üzerinde Verisol ve buna benzer kolajen üreten firmaların yapmış olduğu bilimsel çalışmalara göre ortalama 2 aylık bir kullanım sonrasında bu takviyelerin vücuttaki etkilerini çıplak gözle daha rahat farkedebileceğiniz doğrultusundadır.
Ürün seçimine dikkat edin
Kolajen takviyeleri tablet, kapsül, toz, sıvı ve hatta sakız olarak bulunabilmektedir. Kolajen dışardan takviye olarak alındığında öncelikle sindirim sisteminde yapıtaşı olan aminoasitlere parçalanır ve aminoasit olarak kana karışır. Bu sorunu biraz olsun aşabilmek adına ise kolajenin biraz daha parçalanmış hali olan hidrolize kolajen içeren takviyeler geliştirilmiştir. Biyoyararlanımı artırmak adına ideal olan hidrolize, peptid kolajenlerdir. Kullanılan kolajenin miktarı da sonucu etkilemektedir. Takviyenin kolajen içeriği tercihen en az 5 gr olmalıdır. Kolajen sentezine destek olması açısından alınan takviyenin bakır, çinko, C vitamini içermesi etkinliğini artırabilir.