Malzemeler:
- 2 yumurta
- 6 adet sıcak suda bekletilmiş incir
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı haşhaş
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- ½ su bardağı tam buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- 2 şase Nutrimor Profiber
Tarif:
Süt, yumurta ve rondoda püre haline getirdiğiniz inciri çırpın.
İçerisine haşhaş, zeytinyağı, tarçın, ceviz (üzeri için biraz ayırın) ve kabartma tozunu ekleyin.
Unu ve 2 şase Nutrimor Profiber’i de ilave edip katlama yöntemi ile karıştırın ve kek kalıbına bu karışımı dökün.
Üzerine biraz ceviz ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.