Glutensiz Un Çeşitleri

Glutensiz Un Çeşitleri

Glutensiz Un Çeşitleri

Glutensiz un çeşitleri kullanılarak çeşitli lezzetler ortaya çıkarılırken sağlık koşulları da korunmaktadır. İçerisinde gluten bulundurmayan unların sayesinde normal un ile yapılabilecek her türlü mamul yapılmakta, sağlıklı şekilde beslenme ilkeleri yerine getirilmektedir. Gluten içermeyen unları isteyen herkes kullanabildiği gibi, hastalık riski taşıyan ya da hastalıkla mücadele eden kişiler tarafından doktor önerisi ile zorunlu olarak kullanılmaktadır.

Sofraların Çeşitlenmesini Sağlayacak Olan Un Çeşitleri

Glutensiz un çeşitleri yapılacak olan yiyeceğin tam olarak damak tadına hitap etmesi için çeşitlendirilmektedir. Özenli bir şekilde hazırlanmış ve normal un gibi kullanım imkanı sunmuş olan gluten içermeyen un çeşitleri başlıca şu şekilde sıralanmaktadır,

  • Çiğ kara buğdaydan yapılan glutensiz un,
  • Nohudun öğütülmesi ile elde edilen glutensiz un,
  • Darı ve kinoadan elde edilen un,
  • Kepekli ve kepeksiz olarak öğütülen pirinçten elde edilen gluten içermeyen un,
  • Mısırdan elde edilen un,
  • Badem, mercimek, bakla ve fasulyenin öğütülmesi ile elde edilen glutensiz un,
  • Keçi boynuzu, kestane, dut ve bezelyeden üretilen un,
  • Hindistan cevizi, limon kabuğu ve portakal kabuğundan elde edilen un,
  • Glutensiz un çeşitleri arasında fındığını öğütülmesi ile yapılan unlardır.

Çeşitli işlemlerin ardında elde edilen bu unlar, normal unlar ile aynı yiyeceklerin yapımında kullanılmakta olup, damakta kalıcı farklı bir lezzet sunmaktadır.

Glutensiz Unlar Neden Tercih Edilir?

Glutensiz un çeşitleri hasta kişilere sağladığı sağlık faydasının yanı sıra normal kişilerde, değişik damak zevklerine ulaşmak ya da hastalık risklerinden uzak kalmak amacı ile kullanılmaktadır. Birçok yemeğin yapılmasında başrolü üstlenen un çeşitleri ile birlikte sofralar zengin menülere kavuşmakta olup, aynı anda farlı lezzeti birlikte sunmaktadır.

Glutensiz un çeşitleri kullanılması konusunda dikkatsiz davranılması durumunda hastaların sağlık durumu ciddi boyutlara ulaşmakta, tedavilere daha zor ve uzun zaman alıcı olmaktadır. Ulaşılması çok kolay olan un çeşitleri ile yapılan yiyecekler sindirim sistemini zorlamamakta, çabuk dışları atılmasını sağlamaktadır. Böylece gluten içermeyen un çeşitleri vücudun fonksiyonlarının işlevlerini gerektiği gibi yerine getirilmesinde yardımcı olmaktadır. Ayrıca zayıflamak amacı ile yapılan diyetlerin başarıya ulaşmasına katkı sağlamaktadır.

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
WhatsApp chat