Tüp Mide Operasyonu Nasıl Yapılır?
Tüp mide operasyonu nasıl yapılır? Sorusu obezite ile mücadele kapsamında uygulanmakta olan ve en çok tercih edilen cerrahi operasyonu açıklamaktadır. Tüp mide ameliyatı midenin büyük bir bölümün kesilerek çıkarıldıktan sonra kalan kısmın tüp haline getirilip, hacminin büyük ölçüde küçültülme esasında dayanan bir operasyondur. Gıda alımını daha az seviyelere düşürerek hızlı şekilde kilo vermeye yardımcı olmaktadır.
Tüp Mide Operasyonu Aşamaları
Tüp mide operasyonu nasıl yapılır? Konusunda obezite hastaları ilk olarak ameliyata hazırlanmaktadır. Bu bağlamda ameliyat öncesi hazırlık aşamasında hastalar;
- Varsa kullandıkları ilaçların kullanımını bırakmakta,
- Alkol ve sigara kullanımını bırakmakta,
- Diyet yaparak verebilecekleri kadar kilo vermekte,
- Uzmanların önerdiği takviyeleri kullanmakta,
- Ameliyat öncesi yeme ve içmeyi kesmektedir.
Operasyona hazır hale gelen hastalar uzman doktorlar tarafından ameliyata alınmaktadır. Tüp mide operasyonu nasıl yapılır? Kapsamında ameliyat içerisinde gerçekleşen aşamalar ise şu şekilde sıralanmaktadır;
- İlk olarak hastanın karın bölgesinde 4 ya da 5 küçük kesi açılır.
- Hastanın mide bölümüne bu kesilerden ulaşılır.
- Midenin büyük bir bölümü kesilerek çıkartılır.
- Kalan mide tüp şekline getirildikten sonra zımbalanır.
- Son olarak hastanın karın bölgesindeki kesiler kapatılmaktadır.
Yaklaşık 1,5 saat sonunda hasta ameliyattan çıkarılarak gözetim altına alınmaktadır.
Tüp Mide Ameliyatı Sonrası
Tüp mide operasyonu nasıl yapılır? Konusunda hastalar operasyonun ardından müşahede altına alınmaktadır. Yaklaşık olarak 3 saat sonunda kendine gelen hastaların kontrolleri yapılmaktadır. Midede kaçak ve kanama risklerine karşı 3 ile 4 gün arası hasta gözetim altında hastanede kalmaktadır. Herhangi bir sorun ile karşılaşılmayan hastalar taburcu edilmektedir.
Tüp mide operasyonu nasıl yapılır? Kapsamında hastalar normal hayatlarına kademeli olarak dönüş yapmakta; ancak eski alışkanlıklarını değiştirmektedir. Yeni bir beslenme düzeni ve hareketli bir yaşama geçen hastaların uzmanların belirlemiş olduğu aralıklar ile kontrolleri gerçekleşmektedir. Bu kontrollerde hastalara gerekli olan tetkikler yapılıp, sonuçları değerlendirerek süreç ilerlemesi kontrol altına alınmaktadır. Hastalar operasyon sonrasında uzman kontrolünde kaldıkları ve tavsiyelerine uydukları sürece kilo verme sürecinde başarıya ulaşmakta ve hem sağlıklı hem de kontrollü kilo verdikleri için sorunlardan uzak kalmaktadır.