Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Bağışıklık Sistemim Çöker mi?
Tüp mide ameliyatı sonrası bağışıklık sistemim çöker mi? Şeklindeki sorulara dikkat edilmelidir. Bağışıklık sistemi mide ameliyatı sonra kendiliğinden çökmez. Hastanın kendi bedenine vermiş olduğu önem ile ilgilidir. Kişi eğer ki kendisine gereken değeri veriyorsa bu durumda, vitamin tüketmesi gerekir. Vitaminin içinde bulunan besinler, mide alanında iyileşmelerin oluşmasını sağlar.
Mide ameliyatı olan bir insan uzun süre açlık hissi ile baş başa kalacağı için buna bağlı olarak mide alanında hassasiyet ortaya çıkabilir. Böyle bir risk almak yerine mutlaka öğünler yerinde ve zamanında tüketilmelidir. Öğün atlamak bağışıklık sistemine ciddi anlamda zarar verecektir. Doğru ve düzenli beslenmek bağışıklık sistemine daha iyi gelir. Sabah, öğlen ve akşam saatlerinde düzenli olarak yenilmelidir.
Tüp mide ameliyatı ve beslenme düzeni
Tüp mide ameliyatı sonrasında gerekli olan besin değerleri eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi gerekir. Sabah kahvaltısı güne daha enerjik başlamak için gereklidir. Vücudun mikroplara karşı savaşması için destek olur. Düzenli beslenmek önemlidir. Fakat bundan daha önemli olan durum ise besinin temel içeriğidir. Tüp mide ameliyatından sonra beslenme düzeni uzman diyetisyen tarafından takip edilmesi gerekiyor.
Genel cerrahi uzmanları sürecin daha iyiye gidebilmesi için iyi bir takip programı oluşturuyorlar. Tüp mide ameliyatı sonrası bağışıklık sistemim çöker mi? Kaygısı ameliyatı zorunlu kılar ve ameliyat olmak obezitenin azaltılması için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Obezite cerrahisi sayesinde tedavi biçimleri her geçen gün daha iyiye götürülmüştür. Buradaki amaç, açlık hissinin oluşmasına neden olan ghrelin hormonunun etkisini azaltmaktır. Salgılanan hormon miktarı düştükten sonra kişi, kısmi olarak yemek yemeye başlar. Kişi daha az yemek yer ve aynı zamanda da çabuk acıkamaz. Bununla birlikte hastada düzenli olarak ağırlık kaybı sağlanmış olur.
Tüp mide ameliyatı sonrası neler yapılır?
Mide ameliyatı tamamlandıktan sonra hastanın beslenmesi konusunda alanında uzman olan bir diyetisyenden destek alınır. Diyetisyen, kişinin hastalık durumuna ve kan değerlerine göre bir diyet listesi oluşturulur. İlk haftalarda hemen katı besine geçiş sağlanmaz. İlk 2 hafta içerisinde öncelikle sıvı gıdalar tüketilir daha sonra katı gıdalara geçiş yapılır. Aniden katı bir besine geçmek mide sistemine zarar verir. Böyle bir riske girmeye gerek yoktur. Öncelik ile vücutta eksik kalan B12 vitamin depoları doldurulur. Vitamin ve protein depoları kontrol edilir. Tüketilen besinlerin yağ oranının fazla olmamasına özen gösterilmelidir. Besin içeriği ve kalori miktarı hastaya özel olarak hesaplanır. Önerilen besinler mide ameliyatı olan bir insan için sağlıklı bir beslenme şekli olacaktır.
Tüp mide ameliyatı sonrası bağışıklık sistemim çöker mi? Noktasında oluşan kaygıların uzman hekim tarafından giderilmektedir. Hekimin uyarıları ve diyetisyenin tavsiyeleri ile beraber beslenme düzenine tam olarak uyulmalıdır. Bu sayede bağışıklık sistemi desteklenmekte ve iyileşme süreci hızlanmaktadır. Gerçekleştirilen operasyonun bağışıklık sistemini düşürmesi gibi yapısal bir nedeni bulunmamaktadır. Bağışıklık sistemi ameliyat sonrasında desteklenmeli ve güçlü tutulmalıdır. Hastanın verilen diyette uyumu bu noktada oldukça önemlidir.