Tüp Mide Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Tüp mide ameliyatı nasıl yapılır? Sorusu obezite ile mücadele eden hastaların, kilolarından kurtulmak için aradığı yöntemlerin başında gelmektedir. Tüp mide ameliyatı midenin büyük bir bölümünün kesilerek çıkarılmasının ardında kalan bölüme tüp şekli verilmesi ile yapılan operasyondur. Küçük hacimli mide daha erken doyma noktasına ulaşarak, hızlı şekilde kilo vermeye yardımcı olmaktadır.
Tüp Mide Ameliyatı Aşamaları
Tüp mide ameliyatı nasıl yapılır? Kapsamında hastalar uzman kontrolü altında ameliyata hazırlanmaktadır. Bu süreçte hastalarda diyet yöntemi ile verebileceği kadar kilo vermesi beklenmektedir. Aynı zamanda ameliyata zarar verici ilaçların kullanımının bırakılması ve uzman kontrolünde hazırlık ilaçlarının kullanılması gerekmektedir. Hazırlık aşamasının bitmesi ile birlikte tüp mide ameliyatı şu şekilde yapılmaktadır;
- Ameliyat olacak hastaya ilk olarak genel anestezi uygulanmaktadır.
- Hastanın karın bölgesinde 4 ya da 5 kesi açılır.
- Laparoskopik metot ile hastanın midesine ulaşılır.
- Damarlanma ve kanamalara karşı önlemler alınır.
- Midenin büyük bir bölümü kesilerek çıkarılır.
- Midenin kalan bölümü tüp haline getirilerek zımbalanır.
- Tüp mide ameliyatı nasıl yapılır? Kapsamında açılan kesilerden çıkılarak ameliyat sonlandırılır.
Bu şekilde tüp mide ameliyatı hastanın operasyon anındaki durumuna göre genel olarak 1,5 saat içerisinde tamamlanmaktadır.
Tüp Mide Ameliyatı Sonrası
Tüp mide ameliyatı nasıl yapılır? İle ilgili olarak operasyondan çıkan hastalar, direkt olarak hastanede müşahede altına alınmaktadır. Hastanın kendine gelmesi ile birlikte önce yatakta doğrulması sonra ise uzman doktorun izin verdiği zamanda destekli bir şekilde ayağa kaldırılması gerçekleşmektedir. Hasta 3 ile 4 gün arası müşahede altında kaldıktan sonra taburcu edilmektedir. Müşahede süresi boyunca hastalarda kaçak ve kanama riski oluşumuna karşı katı gıda yerine sıvı beslenme uygulanmaktadır.
Tüp mide ameliyatı nasıl yapılır? Konusunda hastaneden taburcu olan hastalar kademeli olarak normal hayatlarına dönmektedir. Hastaların gerek çalıştıkları işlerine dönmeleri gerek spor faaliyetlerinde bulunmaları ve gerek ise püre ve katı beslenme dönemlerine girmeleri uzman kontrolü altında gerçekleşmektedir. Kontrolleri aksatmayan hastalar sağlıklı ve bilinçli şekilde kilo vererek hem obezite ile ortaya çıkan hastalıklardan kurtulmakta hem de kilo verme süreci içerisinde yeni bir hastalığa yakalanmamaktadır.