Tüp Mide Ameliyatı Nasıl Olur?

Sleeve gastrektomi olarak geçen tüp mide ameliyatı tüm dünya üzerinde en çok başvurulan obezite cerrahisi olarak bilinmektedir. Bu sebeple Tüp mide ameliyatı nasıl olur? Gibi sorular sıklıkla gündeme gelmektedir. Obezite tedavisinde kullanılan bu cerrahi yöntem ağırlık kaybının yanı sıra obezite sebebi ile oluşan rahatsızlıkların giderilmesi amaçlı da kullanılabilmektedir. Ameliyat öncesinde hastanın hikâyesi ve detaylı beslenme öyküsü alınır. Ardından biyokimyasal testler ve beslenme için fiziksel değerlendirme yapılır. Tetkiklerin sonucu göz önünde bulundurularak kişinin ameliyata uygun olup olmadığına karar verilir. Hasta ameliyata uygun görüldüğü takdirde ameliyat planlanabilir.

Tüp Mide Ameliyatı

Tüp mide ameliyatı nasıl olur? Sorusuna cevap arayan pek çok kişi bulunmaktadır. Ameliyata uygun görülen hasta, diyetisyeninin verdiği ameliyat öncesi diyeti uygulamalıdır. Bu sayede kişiler karaciğer hacminin küçülmesine katkı sağlayarak ameliyatı kolaylaştırmada ve kanama miktarının azalmasını sağlamış olurlar. Hastanın hastaneye yatışı genelde bir gün öncesinde gerçekleştirilmektedir. Ameliyata alınan hastanın karnın ön kısımlarına küçük delikler açılır. Bu cerrahi yöntemde genel olarak büyük kesiler söz konusu olmamaktadır. Açılan delikler yardımı ile midenin en çok açlık hormonu salgılanan bölgesi çıkartılır. Hastaya kalan mide oranı toplam mide hacminin yüzde 20’lik kısmını kapsamaktadır.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası

Tüp mide ameliyatı nasıl olur? Sorusunun yanı sıra sonraki süreç bireylerde merak uyandırmaktadır. Ameliyat sonrası beslenme oldukça önemlidir. Kilo verme sürecinde ameliyat çok güzel bir başlangıçtır ancak ameliyatın başarısını belirleyecek olan şey bireylerin ameliyattan sonra verilen diyete ne kadar uyum sağladığıdır.

Tüp mide ameliyatı sonrasında genellikle hasta bir hafta içerisinde taburcu ediliyor olsa da duruma göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bu süre zarfında hastanın beslenmesi tamamen sıvı ile gerçekleştirilmektedir. Ağızdan beslenme söz konusu olsa da vitamin takviyesi açısından damar yolu beslenme de ek olarak tercih edilen bir yöntemdir. Hastanın ameliyat sonrasında bir yıllık süreçte hamilelik planlamaması büyük önem arz etmektedir. Her ne kadar kapalı ameliyat olsa da iyileşme süresinde hamile kalmak hasta ve bebek açısından risk oluşturabilir. Beslenmeye genellikle diyetisyenin belirtmiş olduğu süre sonrasında püre, yumuşak ve katı diyet şeklinde devam edilir. Zira sindirim olabildiğince kolay bir şekilde gerçekleşmesi iyileşme sürecini olumlu etkilemektedir.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Alışveriş Sepeti0
Sepette Ürün Bulunmuyor
Continue shopping
0
WhatsApp chat