Mide Balonu İçin Hangi Doktora Gidilir?
Mide balonu için genel cerrahi alanında uzman olan doktorlar hizmet sunar. Mide balonuna kimler ihtiyaç duyar? Mide balonuna obezite sorunu olan ve bunun tedavisini gören kişilerin başvurduğu görülür. Obezite tedavisi için en etkili çözüm olarak bu uygulamalar son yıllarda oldukça talep görmektedir. Mide balonu uygulaması için devlet hastanelerinde de gerekli tedaviler yapılmaktadır. Bunun için hastanın belli şartlara sahip olması gerekir. Beden kütle indeksi ölçümü sonrasında en az 40 çıkan hastalar, bu uygulamaya başvurabilmektedir. Obezite tanısı konmuş beden kütle indeksi yüksek olan hastalar, devlet hastanelerinde ücretsiz şekilde bu uygulamadan yararlanabilir. Mide bolunu uygulamasına geçmeden önce diyet ve farklı beslenme programlarını uygulayıp başarısız olmaları neticesinde alternatif bir yöntem olarak düşünülür.
Risksiz Tedavi Yöntemleri
Mide balonu uygulaması, diğer mide küçültme operasyonları gibi cerrahi müdahalelerine nazaran son derece risksizdir. Kişinin iştahanı kesmek için mideye yerleştirilen kapsüllerdir. Ağız yoluyla alınıp, midede tokluk hissi yaratır. Bu sayede kişi fazla yemek yemeyecek ve daha uzun süre tokluk hissi yaşayacaktır. Yiyeceklerin sindirim hızını da yavaşlatarak, daha uzun süre tok kalmaları dolaylı yoldan sağlanmış olur. Riski olmaması ve uygulanmasının kolay olması, mide balonu uygulamasına olan talebi arttırmıştır. Günümüzde pek çok sağlık merkezinde uygulamasının rahatlıkla yapıldığı söylenir. Mide balonu çeşitleri de kişinin sağlık durumları göz önüne alınarak seçilir.
Başlıca mide balonları: Medsil, Medicone, Orbera TM olarak öne çıkar. Silikon maddeden yapılan bu balonlar lateks madde içermez. Sağlıklı uygulamalardır.
Mide Balonlarının Çıkartılması
Lokal şekilde rahatlıkla uygulanabilen mide balonları, altı ay gibi bir süre sonunda hekim tarafından rahatlıkla çıkarılır. Kimyasal madde içermemesi, vücuda uyumlu olması, güvenle kullanımını sağlar. Mideye geldiğinde ya da çıkarılırken herhangi bir acı ya da yan tesir görülmez. Tüm mide balonları, başarılı olarak hastalarda kullanılır. Hastanın ağız yolu ile mideye takılan bu balonlar, kapsül şeklinde de yutulma yoluyla rahatlıkla bünyeye alınabilen yapılardır.