MANTI – ERİŞTE HAMURU

Malzemeler:
2 su bardağı (400 mL) Nutramor kolay ekmek
2 silme ölçek Nutramor omletlik
130 mL ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Ilık su ile Nutramor omletlik iyice çırpılır, un, sıvı yağ ve tuz da ilave edilerek hamur yoğrulur. 5-10 dakika dinlendirdikten, erişte hamuru kalınlığında açılır. Erişte şeklinde kesilir.
Mantı yapılmak istenirse; kuru soğan kavrulduktan sonra haşlanmış patates veya çiğ olarak rendelenip suyu sıkılmış patlıcan ilave edilen mantı içi ile bükülerek yapılabilir. Mantı sıcak tuzlu suda haşlandıktan sonra üzerine domates sosu veya salçalı sos, nane, sumak gibi ürünler ile servis edilir.

Alışveriş Sepeti0
There are no products in the cart!
Alışverişe Dön
0
WhatsApp chat