Düşük Proteinli Ürünler

Düşük Proteinli Ürünler

Düşük Proteinli Ürünler

Fenilketonüri hastası bireylerin Türk toplumunda artışı sebebiyle, düşük proteinli ürünler daha fazla ihtiyaç duyulan ve aranan ürünler olarak karşımıza çıkıyor. Fenilketonüri, düşük proteinli ürünler tüketmek zorunda olan tek hasta grubu olmasa da hayvansal ürün tüketememeleri sebebiyle piyasa da bu ürünlere talebi yoğun olan kesimin önünde gelir.

Fenilketonüri hastalıkları sebebiyle hayvansal protein tüketmemesi gereken kişiler için bir çözüm yolu olarak düşük proteinli ürünler çeşitli marketlerde ve internet üzerinden tüketicilerin beğenisine sunulmaktadır.

Fenilketonüri Hastalığı Nedir?

Fenilketonüri hastalığı genetiktir ve doğuştan gelir. Protein yoğun yiyeceklerdeki proteini vücutları kullanamadıkları için birikime yol açar. Bu birikimin olması hayatı tehdit eden bir durumdur. Bu sebeple; fenilketonüri hastaları süt, peynir, yoğurt, et grubu ve protein yoğun olan bakliyat türlerini ömür boyu yiyemezler.

Düşük Proteinli Ürünler Hangi Amaca Hizmet Ederler?

Düşük proteinli ürünler bu eksikliği tamamlamaya yönelik olarak üretilen ürünler grubunda yer alır ve fenilketonüri hastası bireylerin tüketmesinin ölümcül riskler barındırdığı yiyecek gruplarına ikame ürünler ile hastalara çeşitliliği zengin, dengeli beslenmeyi destekleyen ürünler sunar. Hastalık sebebiyle yasak olabilecek birçok yiyecek düşük proteinli ürünler sayesinde güvenle tüketilebilir.

Düşük Proteinli Beslenme

Düşük proteinli beslenme ihtiyacında olan hastaların bir doktor gözetimi altında oluşturacakları öğünler liste olarak oluşturulabilir. Beslenme listelerinin oluşturulmasında bir uzman görüşünün bulunması, listenin çeşitliliği, hastanın sağlık durumuna uygunluğu ve hastanın gıda rejimi ile sağlıklı bir birey olarak hayatını sürdürmesine olumlu katkı sağlayacaktır. Bununla birlikte hastanın, kendi hastalığını tanıması ve hangi gıda maddelerini tüketebileceği gibi hangi gıda maddelerinden ve içeriklerden sakınması gerektiği konularında bilinçlenmesi de bir o kadar önem taşımaktadır.

Sağlıklı düşük proteinli beslenme için; meyve, sebze, tahıl ve sağlıklı yağlar tanınmalıdır. Elma, muz, armut, şeftali gibi meyveler ara öğünleri oluşturmak için kullanılabilir veya ana öğünler içerisinde tüketilebilir. Yeşil yapraklı sebzeler içerisinde ıspanak, marul, lahana, asma yaprağı gibi sebzeler ile çeşitli yemekler hazırlanabilir. Düşük proteinli ürünler yardımıyla ise tüketilemeyecek olabilen ürün gruplarının ikamesi temin edilebilir. Ayrıca, tatlı olarak sunulabilecek ürünlerde yine düşük proteinli ürünler arasında bulunmaktadır.

Alışveriş Sepeti
Sepetinizde hiç ürün yok!
Alışverişe Devam Et
0
WhatsApp chat