Kolajen Nedir?

Kolajen Nedir?

Kolajen Nedir?

Kolajen nedir? Açıklamasında kolajen, insan vücudunun protein ihtiyacının yaklaşık olarak yüzde 30’ unu karşılayan bir yapı taşıdır. Kas, kemik ve tendonların yapısına katkı sağlayan kolajenler, damar, diş ve göz bölgelerinde de bulunmaktadır. kolajen seviyesi vücutta dengeli olması durumunda, vücut tüm fonksiyonlarını eksiksiz bir şekilde yerine getirmekte, oluşabilecek dış etkenlere karşın kendini genişletilmiş bir korumaya almaktadır.

Kolajen Tipleri Nelerdir?

Kollajen nedir? Sorusu ile bağlantılı olarak kolajenin tipleri nelerdir? Sorusu ortaya çıkmaktadır. Bu bağlamda vücutta yaklaşık olarak 16 ile 19 farklı tipte kolajen bulunmaktadır. Her bir kolajen farklı bir sisteme etki ederek düzgün çalışmasını sağlamaktadır. Ancak genel olarak vücuttaki kolajen miktarının büyük bir bölümünü Tip 1, Tip 2, Tip 3 ve Tip 10 oluşturmaktadır. Bu kolajen tipler;

  1. Tip 1 Kolajen: Vücudun parçalarını bir araya getiren ve bir arada tutan liflerden oluşmaktadır. Kemikleri destekleyerek, dokuları bir arada tutmaktadır. Vücutta en fazla bulunan kolajendir.
  2. Tip 2 Kolajen: Eklem kıkırdaklarını oluşturan kolajen tipidir. Kolajen nedir? Sorusu altında kıkırdakların güçlenmesine yardım ederek, eklemlerin sağlıklı şekilde işlemesini sağlamaktadır.
  3. Tip 3 Kolajen: Kalp ve Kan damarlarının kan dokusunu oluşturma, kasların, organ ve arterlerin yapısını korumakta ve kaslara güç ile dolgunluk vermektedir.
  4. Tip 10 Kolajen: Yeni kemiklerin oluşmasına yardımcı olur ve sinovyal eklemleri iyileştirdiği gibi kemik kırıklarını da onarmaktadır.

Kolajen nedir? Kapsamı altında, her türü vücuda farklı bir direnç vermekte, gelişim sürecine destek olarak oluşabilecek sorunları en başında engellemektedir.

Kolajenin Faydaları Nedir?

Vücutta beklene düzeyde kolajen miktarı bulunması durumunda mekanizmaların çalışması hızlanmaktadır. Bu bağlamda kolajen nedir? Sorusunda sonra sağladığı faydalar nelerdir? Cevabı için;

  • Cilt ile ilgili olarak meydana gelebilecek her türlü sorunun giderilmesine yardımcı olmaktadır.
  • Eklem ağrılarının azalmasını sağlar ve kıkırdakların bütünlüğünün korunmasına yardımcı olur.
  • Kasların gelişmesine ve güçlenmesine yardımcı olur, aynı zamanda kemikleri güçlendirmektedir.
  • Vücut sistemlerinin zamanında ve düzgün çalışmasını sağlamaktadır.
  • Saç ve tırnakları güçlendirerek kırılma ve dökülmelerinin önün geçmektedir.
  • Kalp rahatsızlıklarına neden olan risk faktörlerini ortadan kaldırmaktadır.

 

 

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Alışveriş Sepeti0
Sepette Ürün Bulunmuyor
Continue shopping
0
WhatsApp chat