Glutensiz Un Markaları
Glutensiz un markaları sayesinde çöl yak hastalığı ile mücadele eden hastaların beslenmesi sağlanmaktadır. Normal unlar ile yapılacak olan her türlü yiyecek bu unlar ile yapılarak hastalık sürecinde bulunanların bu lezzetlerden mahrum kalmaması sağlanmaktadır. Ayrıca gluten içermeyen unlar damak lezzeti bakımından farklı tatlar almak isteyen, sağlıklı beslenmeyi düşünen herkes tarafından kullanılabilir.
Glutensiz Un Seçiminde Yapılması Gerekenler
Glutensiz un markaları arasından doğru ve sağlıklı olanı seçmek hem yapılacak olan her yemeğin daha lezzetli olmasını sağlamakta hem de sağlık açısında bütün tehlikeli durumların önüne geçmektedir. Genel olarak hastalıkla mücadele eden kişilerin glutensiz un seçiminde dikkat etmesi gerekenler şu şekilde sıralanmaktadır;
- Ulusal ve uluslar arası kalite standartlarına uygun şekilde üretilmiş unlar olması gerekmektedir.
- Hem sağlık bakanlığı hem de gıda tarım ve hayvancılık bakanlığından izin ve onay alınarak üretilip sunulmuş olması gerekir.
- İçerisinde sağlığı olumsuz yönde etkileyecek herhangi bir katkı ve koruyucu madde bulunmamalıdır.
- Ambalaj üzerinde içerisindeki besin değerleri ve miktarları açık şekilde gösterilmelidir.
- Glutensiz un markaları konusunda gerekli deneyime ve güvene sahip bir marka olması gerekmektedir.
- Paket üzerinde ilk üretim ve son kullanım tarihleri belli olmalıdır.
- Nasıl kullanılacağı ve yan etkileri paket üzerinde açık bir şekilde gösterilmesi gerekmektedir.
Bu şekilde detaylı bir inceleme yapıldıktan sonra glutensiz un alınmak ve gönül rahatlığı içerisinde kullanılmaktadır.
Glutensiz Unlar Ne Zaman Kullanılır?
Glutensiz un markaları arasında seçim yapmak ve kullanmak için genel bir şart bulunmamaktadır. Ancak çöl yak hastalığı bulunan hastalar diğer lezzetlerden mahrum kalmamak ve hastalığın ilerlemesinin önüne geçmek adına vakit kaybetmeden bu unları tüketmelidir. Ayrıca gluten içermeyen unların vermiş olduğu lezzetlerden faydalanmak isteyenler ve sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam etme isteyenler dilediği zaman içerisinde gluten bulunmayan unlar ile yiyecekler yapıp tüketebilir.
Glutensiz un markaları sayesinde hastalıkların hızlı bir şekilde ilerlemesi önlenmektedir. Unlar ile yapılacak olan ekmekler, poğaçalar, kekler, kurabiyeler vb. her türlü hamur işleri ile sofralar şenlenecek, damaklarda tarifsiz bir lezzet oluşarak hayran bırakacaktır.