Glutensiz Un İle Hamur İşleri

Glutensiz Un İle Hamur İşleri

Glutensiz Un İle Hamur İşleri

Glutensiz un ile hamur işleri gerek sağlık sorunları yaşayan hastaların gerek ise sağlıklı bir beslenme şeklini seçen kişilerin, hamur lezzetlerinden mahrum kalmaması için hazırlanan tarifleri kapsamaktadır. İçerisinde gluten bulunan hemen her tür hamur işi gluten içermeyen hamurla da aynı lezzet ve kıvamda yapılmaktadır. Artık yemekler, atıştırmalıklar ve tatlı servisleri daha sağlıklı olacaktır.

Glutensiz Un İle Hazırlanacak Hamur İşleri

Glutensiz un ile hamur işleri sayesinde, yemeklerde hamurun beslenme programı içerisinde çıkmasını engellemektedir. Her türlü damak zevkine hitap eden glutensiz hamur işleri, sağlıklı bir yaşamın kapılarını açmaktadır. Gluten içermeyen un kullanılarak yapılacak olan hamur işleri şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Glutensiz hamur ile yapılan İtalyan lezzeti pizzalar,
  • Sofraların vazgeçilmez lezzeti glutensiz ekmek,
  • Kahvaltıları süsleyecek glutensiz hamurdan yapılan poğaçalar,
  • Çay keyiflerini artıran glutensiz kek ve un kurabiyesi,
  • Bir çok yemeğe tat veren glutensiz erişteler,
  • Yöresel lezzeti sofralara taşıyan gluten içermeyen çiğ börek,
  • Tatlı lezzeti sunan gluten içermeyen browniler,
  • Sabah kahvaltılarını süsleyecek glutensiz simit,
  • Glutensiz un ile hamur işleri olarak çeşitli içerikler ile hazırlanan börekler,
  • Normal lezzetinden ayırt edilmeyen glutensiz lahmacunlar,
  • Revani tatlısı ve tartlar hamur işlerinden bazılarıdır.

Buğday ununun yerini alan glutensiz un ile her tür hamur işi yapılmakta ve tarifsiz bir lezzet sunmaktadır.

Glutensiz Un Ne Zaman Kullanılır?

Glutensiz un ile hamur işleri genel olarak çöl yak hastaları için önerilse de tüketilmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Hasta olan kişiler doktorların değerlendirmesinde sonra önerisi ile kullanacak, ancak normal kişiler ise farklı lezzetler tatmak istediği ya da sağlıklı bir şekilde beslenmeyi hedeflediği zaman tüketebilir.

Glutensiz un ile hamur işleri sayesinde sofralar beklenen değer görecek, damak zevkleri tam olarak karşılanacak ve misafirler güzel bir şekilde ağırlanacaktır. Glutensiz unlar ie sofralar sağlık deposu haline gelmektedir. Tüketilen hamur işleri vücudu, hazmetme konusunda fazla yormayacak, hamurun neden olduğu rahatsızlıklardan uzak tutacaktır. Ayrıca glutensiz unla hazırlanan hamurlar hastalığın tedavisine destek vererek, hastaların börek, kek ve tatlı gibi hamur işlerinden mahrum kalmamasını sağlamaktadır.

 

Yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
WhatsApp chat