Çölyak Hastaları Beslenirken Nelere Dikkat Etmelidir?

Çölyak Hastaları Beslenirken Nelere Dikkat Etmelidir?

Çölyak Hastaları Beslenirken Nelere Dikkat Etmelidir?

Yaşantımızın bazı zamanlarında farklı rahatsızlıklar geçirebilirsiniz. Bazı hastalıklar doğuştan meydana gelmekte, bazıları ise sonradan olmaktadır. Yıllardır bazı insanların hayatında yer alan çölyak hastalığı farklı nedenlerin ışığında meydana gelmektedir. Herkesin merak ettiği çölyak hastaları beslenirken nelere dikkat etmelidir? Konusunda sürekli olarak araştırma yapılmaktadır.

Geniş kapsamalı araştırmalara dayalı olarak, hastalar genellikle beslemeye dikkat etmek zorundadırlar. Besin ürünleri hastalığı tetikleyen nedenler arasında yer almaktadır. Çölyak Hastaları Beslenirken Gluten maddesinden uzak durmak zorundadırlar. Gluten ve gluten içerikli her madde hastalara zarar verir ve hayatı tehlike oluşturabilmektedir.

Çölyak Diyeti

Zararlı besinlerin sindirim konusunda sıkıntılar oluşturması çölyak hastalığını her zaman tetiklemektedir. Sindirimin zor olması, farklı olumsuz nedenlere yol açacaktır. Anemi ve depresyon gibi nedenler de bu hastalığın olumsuz etkilerini göstermektedir. Çölyak Hastaları Beslenirken, gluten içermeyen diyet programına uyum sağlamak zorundadırlar. Buğday, arpa, turlar içerikli tüm yiyeceklerden uzak durmaları gerekmektedir.

Aksi halde hoş olmayan durumlar ortaya çıkabilir. Ayrıca işlenmiş paket gıdalar gluten içerikli olduğu için bu yiyeceklerde her zaman zarar vermektedir. Gündemde yer alan çölyak hastaları beslenirken nelere dikkat etmelidir? Konusu geniş araştırmalar sonucu diyet sonuçlarına yer vermiştir. Gluten ürünleri yerine patates, soya unu, meyve, sebze, et, mısır içerikli yiyecekler tüketilebilir. Hastalığın seyir etmemesi için diyetin sürekli yapılması gerekmektedir.

Glutensiz Tahıllar Nelerdir?

Çölyak Hastaları için en özel yiyecekler gluten içermemek zorundadır. Bu gıdalar hastalara her zaman iyi gelecek yiyeceklerdir. Son yıllarda çölyak hastaları beslenirken nelere dikkat etmelidir? Araştırmasına bağlı olarak güzel diyetler yer almıştır. Hastalar beslenmelerinde;

  • Pirinç unu
  • Mısır unu3
  • Özel gluten içermeyen ekmek
  • Darı
  • Keten
  • Soya
  • Patates unu yiyecekleri

Diyetlerinde rahatlıkla kullanabilirler. Ayrıca keçiboynuzu unu, kestane unu, nohut unu ve benzeri zararsız unlar sürekli olarak tercih edilmektedir. Buğday, arpa ve yulaf ürünleri asla tüketilmemesi gereken ürünler arasında yer almaktadır. Çeşitli sebze ve meyveler rahatlıkla tüketilebilir. Çölyak ne yazık ki çağımızın hastalığı haline gelmiş bir rahatsızlıktır. Çölyak için her zaman özel diyet programına uymak gerekir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Alışveriş Sepeti
Sepetinizde ürün yok!
Alışverişe Devam Et
0
WhatsApp chat