Bitter Çikolatalı Kurabiye
Malzemeler:
1,5 Su Bardağı (300 mL) Üzüm Pekmezi
½ Çay Bardağı (50 mL) Tahin
¼ Su Bardağı (50 mL) Süt
4 Su Bardağı (800 mL) Yulaf Kepeği
1 Paket Kabartma Tozu
140 g Bitter Çikolata
1 Yemek Kaşığı Kakao
2 Şase Nutrimor Profiber
Tarif:
Tahin, yulaf kepeği, kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alıp karıştırın ve hamur haline getirin.
Hamura yavaş yavaş sütü ekleyin istediğiniz kıvama geldiğinde küp küp kestiğiniz çikolataları ekleyin.
Şekil verip 200°C fırında 25 dakika pişirin.
Pişen kurabiyeleri fırından aldıktan sonra 1/2 su bardağı üzüm pekmezi ve 1 şase Nutrimor Profiber karıştırılır ve kurabiyelere sos olarak eklenir.