KategorilerKolajen

Kırışıklıklarda Faydası Olan Teknikler

Kırışıklıklarda Faydası Olan Teknikler

Kırışıklıklarda Faydası Olan Teknikler

Kırışıklıklarda Faydası Olan Teknikler
Kırışıklıklarda Faydası Olan Teknikler

Gelişen güzellik teknolojileri ile beraber insanların, kırışıklıklarda faydası olan tekniklere de merakı ve araştırma isteği git gide artmıştır. Bu artış içerisinde kırışıklarda faydası olan tekniklerle ilgili sizlere doğru bilgiyi sağlamak amacıyla bilgilendirme blogu yazmak istedik. Öncelikle kırışıklıklar genellikle en çok yüzümüz de ortaya çıkmaktadır. Belirli bir yaştan sonra hepimizin de bildiği gibi yer çekiminin çevresel faktörlerin yaşam tempomuzun ve genetik faktörlerin etkisiyle yüzümüzün bazı bölgelerinde kırışıklıklar meydana gelmektedir. Güzellik uzmanları, estetik uzmanları ya da estetik doktorları kırışıklar için bazı çözümler sunmaktadır. Ancak çoğu çözüm deriye dışarıdan müdahale ile gerçekleşmektedir.

Sizin de sıkça duyduğunuz gibi kırışıklar için botox ya da dolgu uygulamaları oldukça sık tercih edilen uygulamalar arasında yer almaktadır. Bunlar tabi ki de kırışıklıklara faydası olan teknikler arasında yer almaktadırlar ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi bu tekniklerin hepsi dış müdaheleler sayesinde yapılan uygulamalardan öteye gidemezler. Ayrıca bu müdahaleler sizin de bildiğiniz üzere belirli süreler içerisinde sizin için etkin bir halde kalacaktır. Sürdürülebilir faydası olan teknikler daha besleyici ve iç yol ile yapılanlardır.

Peki nedir bu sürdürülebilir tekniklerden kastımız? Kırışıklarda faydası olan teknikler, kollajen takviyeleri ile bambaşka bir boyut kazanmaktadır. Bunun en temel sebebi ise kollajenin hali hazırda vücudumuz da var olan bir protein kaynağı oluşudur. Kollajen takviyeleri son dönemlerde popüler sağlık ürünleri arasında trend halini almıştır. Kollajen vücudumuz içerisinde cildin, kasların, kemiklerin işlevleri ve bakımı için vücudumuz tarafından üretilmekte ve kullanılmakta oluşudur. Cildimizin yaşadığı kırışıklık sorunları yaş, dış etkenler, stres, yer çekimi gibi sebeplerle ortaya çıkmaktadır. Bu sebepler doğrudan kollajen üretimi de etkilemektedir. Kollajen üretimi azalan cilt dokusunda cildin işlevsizliği ortaya çıkmaktadır. Bu durumda kırışıklarda faydası olan teknikler de kollajenin kullanılması oldukça mantıklı bir hareket olacaktır. Gelişen teknoloji ile kollajen, takviye olarak kullanılabilir hale getirilmiştir. Bu haliyle kollajen vücudumuzun kollajen salınımını destekleyecek ve kırışıklıkların tedavisinde aktif rol oynayacaktır. Kollajen takviyesi tamamen doğal bir takviye olarak, sizlere kimyasal madde zararı vermeyecek ürünler olacak şekilde hazırlanmıştır.

Cilde dışarıdan yapılan müdahallerin temelinde cilde kollajen enjekte etmek ya da cildin kollajen üretimini arttırmaya yönelik olarak yapılan uygulamalar yer almaktadır. Cilt durumuna yaşa ve beklentiye bağlı olarak uygulamalar ile alınan kollajen toz takviyeleri cildin daha hızlı ve kalıcı toparlanmasını sağlayacaktır.

Kollajen Nedir ? 

Kollajen ile ilgili internette dolaşan bilgi kirliliğini engellemek için, sizlere kollajen nedir başlığı altında bir blog yazısı hazırlamak istedik. Kollajen vücudumuzun kıkırdakları arasında, tendonlarında, göz korneasında olmakla beraber, vücudumuzda bulunan proteinlerin 1/3’ünü oluşturmaktadır. Bu protein türü, sert ve soğuk suda çözünmeyen sert bir protein türüdür. Bir çok farklı hücrelerimizden kollajen salınımı yapılır. Genellikle salınım yapılan hücrelerimiz bağlayıcı dokulardan oluşmaktadır.

Kollajen nedir yazımız içerisinde kollajen çeşitleriyle alakalı da genel bir bilgi vermek istemekteyiz. Kollajenlerin tanımlanmış 30‘a yakın farklı çeşidi bulunmaktadır. Vücudumuzdaki kollajenler güçlü ve esnektir. Çoğu kollajende moleküller, uzun ve ince fibrilleri oluşturmak adına bir arada toplanır. Kollajenin bir çok yararı bulunmaktadır. Kollajen nedir yazımızın başlığı altında, kollajenin hangi konularda vücudumuza yarar gösterdiğini de sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kollajen bulunduğu dokularda esneklik sağlamaktadır. Esneklik dışında, kollajen bulunduğu dokulara dayanıklılık vermektedir. Doku şeklini korur ve dokuya gerilme direnci sağlar. Örnek verecek olursak; cildimizin daha güçlü, pürüzsüz, sıkı ve daha elastik olmasını kollajene borçluyuz diyebiliriz.

Kollajen nedir yazımızın içerisinde kollajenin sadece cilde faydalarından bahsetmek istemeyiz. Cilt güzelliğimiz için kollajen olmazsa olmaz bir protein türüdür. Kollajen sayesinde cildimizin güzelliğini, elastikliğini, doku düzenini sağlamaktadır.

Herhangi bir yaralanmada, yeni hücre tabakası gelişinceye kadar yarayı örterek yaraların iyileşmesinde de önemli rol alır. Vücudumuzda ölü hücre olan hücrelerin yapım ve onarımında da kollajen baş rol üstlenmektedir.

Bunun yanı sıra kollajen eksikliği bulunan kişilerde ciddi problemler oluşmaktadır. Ciltte kırışıklıkların oluşmasının yanı sıra kıkırdak problemlerine varana kadar bir çok probleme sebebiyet vermektedir. Özellikle kadınların genetik olarak menapoz döneminden sonra kollajen sentezi ciddi oranda düşüş göstermektedir. Özellikle 30 yaş ile birlikte kadınlarda kollajen üretimi oldukça azalır ve buna bağlı 30 yaşından sonra cilt yer çekimine karşı koyamamaktadır..

Toz formda alınan kollajen cildin kaybettiği kollajen yapısını onarmada işe yaramakta olduğu düşünülmektedir.