Düşük Proteinli Un
Düşük proteinli un gerek sağladığı sağlıklı yaşam koşulları gerek ise hastalıkların tedavisine olumlu etkileri neticesinde tercih edilmektedir. Düşük protein içeren unlar ile normal un kullanılarak hazırlanan her türlü gıda elde edilebilir. Bu da kişilerin normal damak zevkinden ödün vermeden sağlıklı şekilde beslenmesine yardımcı olmaktadır. Hayatlarını daha konforlu ve sağlıklı şekilde devam ettirmelerine yardımcı olmaktadır.
Dikkatli Şekilde Düşük Proteinli Un Almak
Düşük proteinli un kullanmak ve gereken faydaları sağlamak için seçim aşamasında özenli davranılması gerekmektedir. Protein miktarının vücudun dengesini sağlayıp, fonksiyonlarının tam olarak çalışmasına yardımcı olacak oranlarda olmasına dikkat edilmektedir. Ayrıca doğru şekilde kullanım sağlamak için;
- Unların kalite standartlarına uygun şekilde üretildiğine bakılmalıdır.
- Sağlık ve Gıda Tarım Bakanlığından gerekli izinlerin alınarak üretimi yapıldığı incelenmelidir.
- Ürün üzerinde içerik ile ilgili değerleri kontrol edilmelidir.
- Un içerisinde herhangi bir oranda katı ya da koruyucu bir maddenin bulunmamasına dikkat edilir.
- Ambalaj üzerinde kullanım şekli ve yan etkilerinin açık ve anlaşılır şekilde olmasına bakılır.
- Paket üzerinden unun ilk üretim ve son kullanım tarihlerinin belirgin şekilde yer almasına bakılır.
Bu şekilde Düşük proteinli un alınması ve kullanılması sağlık açısında herhangi bir tehlike oluşturmayacak, damak zevkine tam olarak hitap edecektir. Normal unlardan farkı olmadığından dolayı unlu mamul yapımın kolay ve eğlenceli hale getirecektir.
Düşük Proteinli Ürünlerin Temini
Farklı çeşitlerde ekmek hazırlamak ve sunumunu yapmak, sofralarında ekmek bulundurmak, unlu çeşitli atıştırmalık yapmak isteyen kişiler için Düşük proteinli un temin edilebilecek yerler şu şekilde sıralanmaktadır;
- Marketlerin protein miktarı az olan ürünlerin satışını yaptığı reyonlar ya da raflar,
- Protein bakımından az olan ürün satışı yapmakta olan mağazalar,
- 7 gün 24 saat düşük proteinli ürün satışı yapmakta olan internet alışveriş siteleridir.
Herkes protein bakımından az unlara bu kanallar üzerinden kolay şekilde ulaşmaktadır. Düşük proteinli un kurallar dâhilinde temin edildikten sonra gönül rahatlığı içerisinde sofralarda kullanılmaktadır. Bu unlar sayesinde kişilerin hastalıklara yakalanma riskleri mümkün olduğu kadar azalmakta, hastalıkla mücadele kapsamından tedaviye destek olmaktadır.